Rakennusteollisuuden tuotteet

Teknikum-tärinän-ja-äänen-vaimennus
• Rakennus- ja siltalaakerit • Tärinänvaimentimet • Läpiviennit ja tiivisteet

Kumi on yleisesti käytetty tärinän- ja ääneneristysmateriaali. Kumi on luonnostaan elastista ja omaa hyvät vaimennusominaisuudet, jotka ovat säädeltävissä kumisekoitusten ominaisuuksia säätelemällä.

Tyypillisiä kumilla toteutettavia tärinäneristyskohteita ovat muun muassa sillat, rakennusten eristäminen värähtelevästä ympäristöstään, koneiden eristäminen alustastaan, moottorien eristäminen kulkuvälineen tai koneen rungosta, rautateillä kiskon eristäminen ratapölkystä, putkistojen värähtelyn vaimennus jne. Lisäksi melua vaimennetaan erilaisilla ääneneristyslevyillä tai vuoraamalla iskuja saava kohde sopivasti vaimentavalla kumilla kuten esimerkiksi tukkipuiden kuorimarummuissa.

Kumilevylaakerit

Monikerroslaakereita käytetään tärinän vaimennukseen muun muassa silloissa ja rakennusten alla sekä teräsrakenteissa. Pääasiassa silloissa käytetään monikerrosrakenteisia laakereita, joissa teräslevyjä on vulkanoitu kumikerrosten väleihin. Tämä rakenne tekee laakereista luotettavan ja tasaa laakeriin kohdistuvaa kuormitusta.

Yksikerroslaakerit soveltuvat muun muassa rakennuskäyttöön betonielementtien tai teräsrakenteiden väliin. Yksikerroslaakerilla voidaan tasata jännityksiä sekä estää värähtelyn, kuten tärinän ja äänen, eteneminen rakenteissa.

Tärinäneristimet

Tärinäneristystuoteperheeseen kuuluvat asennusjalat, tärinäneristyskiskot, tärinäneristysmatot, lieriöeristimet sekä vaimentimet. Eristettävän kohteen kiinnitys- ja eristystarve määräävät usein käytettävän eristimen tyypin.

Tärinäneristyksellä voidaan joko saavuttaa esimerkiksi äänisillan katkaisu tai resonanssin syntymisen ehkäisy tai varsinainen tärinän eristys.

Läpiviennit ja tiivisteet

Valmistamiamme läpivientejä ja tiivisteitä on usein käytetty rakennusteollisuuden tiivistävinä kappaleina, joilta vaaditaan niin säänkestoa kuin monia kumille ominaisia kemiallisia ominaisuuksia. Käytettyjä materiaaleja ovat erilaiset kumimateriaalit ja nestesilikoni, jolla päästään erittäin korkeaan lämpötilankestoon. Läpiviennit ja tiivisteet vaihtelevat käyttökohteittain suuresti muodoltaan ja kooltaan, mutta tuotteet suunnitellaan aina kunkin käyttökohteen kannalta optimaalisen elinkaaren ja käytettävyyden saavuttamiseksi. Suunnittelutyö toteutetaan usein yhdessä loppuasiakkaan kanssa Teknikumin materiaaliosaaminen ja tuotekehitysmahdollisuudet hyödyntäen.

 

Menu - Teknikum

Teknikum

Soita meille Lähetä meille sähköpostia Teollisuusletkut Muottituoteet In English In Russian På svenska