Telat

Pinnoitetut telat ja rullat

Yleisesti pinnoitteet voidaan jakaa kahteen ryhmään. Kovien pinnoitteiden ryhmän muodostavat terästelan pinnan kovuutta nostavat tai sen huokosia täyttävät pintakäsittelymenetelmät. Pehmeät pinnoitteet valmistetaan erilaisista elastomeereistä, joista eri kumilaadut ja polyuretaanit ovat yleisimmin käytettyjä.

Asiantuntijamme auttavat telapinnoitteen valinnassa. Metallitelan pinnoitteen kovuus valitaan käyttötarkoituksen ja kuormituksen perusteella. Valintaan vaikuttaa pintapaine, muodonmuutos, pyörintänopeus, kemiallinen rasitus ja lämpötila. Pinta, jota vasten tela toimii, on huomioitava valinnassa. Abrasiiviseen kulutukseen yhdistyy usein pinnoitetta repivä tai leikkaava rasitus. Muita tekijöitä ovat kitka, sähköiset ominaisuudet, antistaattisuus, tahraamattomuus, uv –valon kestävyys, pinnoitteen väri ja muut ulkonäköseikat.

Telapinnoitte parantaa kulumisen- ja iskunkestoa, suojaa telaa kemikaalien vaikutukselta sekä lämpötilan vaihteluilta. Koneiden tehokkuus lisääntyy, telojen käyttöikä pitenee ja kunnossapitokustannukset vähenevät. Perinteiset käyttökohteet ovat mm. paperi-ja metsäteollisuudessa sekä metalliteollisuudessa. Tuotantoomme kuuluu sekä uusien telapinnoitteiden valmistus että pinnoitteiden huolto.

Menu - Teknikum

Teknikum

Soita meille Lähetä meille sähköpostia Teollisuusletkut Muottituoteluettelo 2017 Letkuluettelo 2018 In English In Russian